• sew what you love - love what you sew

Workshops

Start to sew VOLZET

In vijf lessen krijg je de basisbeginselen van het naaien onder de knie: werken met een naaimachine, een eenvoudig patroon lezen, overnemen en knippen, werken met biaislint en paspel, een rits inzetten, … Na vijf lessen ga je naar huis met een handige multifunctionele tas en een mooi rokje.

Deze lessen zijn ingepland op donderdagavond, telkens van 18.00 tot 22.00 uur op 20 en 27 juni en 4, 11 en 18 juli.

Voor vijf lessen van vier uur, betaal je 135 euro. Ervaring is dus niet vereist, die bezorgen wij je 😉 Stof en aangepast naaigerief koop je aan in de winkel met 10% korting. Klein materieel kan je van ons gebruiken. Je mag je eigen naaimachine meebrengen, als je die hebt, of je gebruikt er één van ons. Je wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: samen ontdekken of dit je nieuwe hobby kan worden in een gezellige en ongedwongen sfeer! De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

(Groot)moeder – (klein)kind workshop

Quality-time met je (klein)kind? Wat dacht je van deze unieke workshop (twee maal vier uur) voor (groot)ouders en (klein)kinderen? We maken deze leuke broekrokjes voor groot en klein (voor mannen/jongens kunnen we uiteraard voor een aangepast model zorgen): zowel mama/papa/oma/opa als (klein-)zoon/dochter gaat met een leuk zelfgemaakt shortje naar huis.

Deze workshop gaat door op zaterdag 22 en 29 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Je betaalt 75 euro per koppel. Ervaring is niet vereist. Stof en aangepast naaigerief koop je aan in de winkel met 10% korting. Klein materieel kan je van ons gebruiken. Je mag je eigen naaimachine meebrengen, als je wil, of je gebruikt er één van ons. Jullie worden in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: samen maken jullie een blijvende herinnering aan een leuke tijd samen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Jumpsuit

Wat is er hipper momenteel dan een stijlvolle jumpsuit? En als je hem dan ook nog eens zelf gemaakt hebt… scoren zal je sowieso met je nieuwe outfit! Kom samen met ons jouw prachtexemplaar maken in een Studio Basilstofje van jouw keuze… unieker kan niet!

Kom met ons meedoen op zaterdag 6, 13 en 20 juli van 13.00 tot 17.00 uur. Voor drie lessen betaal je 80 euro. Enige ervaring met de naaimachine is aangeraden. Stof en aangepast naaigerief koop je aan in de winkel met 10% korting. Klein materieel kan je van ons gebruiken en je krijgt er een ‘Knip’ met o.a. het jumpsuitpatroon (dat we enigszins aanpasten) bovenop. Je mag je eigen naaimachine meebrengen, als je wil, of je gebruikt er één van ons. Je wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: gezellig samen werken aan jouw unieke creatie. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Fleurige zomerjurk

Zelf een leuke zomerjurk in elkaar zetten? Natuurlijk lukt dat! En wedden dat hij één van je favorieten wordt? We maken samen dit stijlvolle modelletje in een Studio Basilstofje van jouw keuze… van het patroon tekenen, over het knippen en het in elkaar steken tot de afwerking. Wij begeleiden je stap voor stap, zodat jij na twee lessen met een uniek kleedje huiswaarts kan.
Kom jouw exemplaar maken op zaterdag 27 juli  en 3 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Kostprijs is 50 euro. Een minimale ervaring met de naaimachine is aangeraden. Stof en aangepast naaigerief koop je aan in de winkel met 10% korting. Klein materieel kan je van ons gebruiken. Je mag je eigen naaimachine meebrengen, als je wil, of je gebruikt er één van ons. Je wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: allemaal met de neuzen in dezelfde richting op weg naar jouw nieuwe lievelingsjurk! De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Kinderworkshop leeskussen

Is jouw kleine engel ook zo creatief? Misschien is een Studio Basil kinderworkshop wel iets voor hem/haar… Op woensdag 3 juli maken we samen een leuk leeskussen. De workshop duurt vier uur (13.00-17.00 uur).

Voor deze workshop vragen we 25 euro. Stof en aangepast naaigerief kom je samen kiezen in de winkel en koop je aan met 10% korting.  Je mag je eigen naaimachine meegeven of er kan gebruik gemaakt worden van één van de onze.  Je lieveling wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: we makken er een leuke, originele en creatieve namiddag van met een tof resultaat om mee naar huis te nemen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Kinderworkshop keukenschort

Is jouw kleine engel ook zo creatief? Misschien is een Studio Basil kinderworkshop wel iets voor hem/haar…  Op woensdag 17 juli knutselen we een heuse keukenschort in mekaar! Deze kinderworkshops duurt vier uur (13.00-17.00 uur).

Voor deze workshop vragen we 25 euro. Stof en aangepast naaigerief kom je samen kiezen in de winkel en koop je aan met 10% korting.  Je mag je eigen naaimachine meegeven of er kan gebruik gemaakt worden van één van de onze.  Je lieveling wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: we makken er een leuke, originele en creatieve namiddag van met een tof resultaat om mee naar huis te nemen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.