• sew what you love - love what you sew

Workshops

Baby- of peuter-cadeauset

Op zoek naar het ultieme en unieke cadeau voor een baby op komst of een peuter die je nauw aan het hart ligt? Wat dacht je van een volledig zelfgemaakte uitzet in stofjes die jij uitkiest? Tijdens deze workshop van vier maal vier uur maken we een verstevigde (cadeau)mand die we vullen met een omslagdeken, een bunny-bijtring, een tuttenkoord, verschillende originele zeverlapjes, een beanie-mutsje en een knuffeldoek. Dit alles kan je zowel op maat van een baby, als op maat van een peuter maken… Dit trendy setje steek je volledig zelf in elkaar, wat het een extra uniek, persoonlijk en speciaal cadeau maakt…

De lessen gaan door op donderdag 17, 24 en 31 oktober en 7 november van 18.00 tot 22.00 uur. Kostprijs is 100 euro. Een minimale ervaring met de naaimachine is aangeraden. Stof en aangepast naaigerief koop je aan in de winkel met 10% korting. Klein materieel kan je van ons gebruiken. Je mag je eigen naaimachine meebrengen, als je wil, of je gebruikt er één van ons. Je wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: samen creëren we jouw unieke baby-/peutersetje in een leuk kader! De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Start to Sew

We hebben onze start-to-sewreeks uitgebreid naar zes lessen, waarin je de basisbeginselen van het naaien onder de knie krijgt: werken met een naaimachine, een eenvoudig patroon lezen, overnemen en knippen, werken met biaislint en paspel, een rits inzetten, … Dankzij de extra les is er ook plaats voor eigen inbreng van de groep… maken jullie nog graag een eenvoudige trui, een top of een ander model rok? Daar houden we dan na het vaste programma rekening mee! Na vijf lessen ga je sowieso naar huis met een handige multifunctionele tas en een mooi rokje. De eerstvolgende reeks gaat door op donderdagavond, telkens van 18.00 tot 22.00 uur op 14, 21 en 28 november en 5, 12 en 19 december.

Voor zes lessen van vier uur, betaal je 160 euro. Ervaring is dus niet vereist, die bezorgen wij je 😉 Stof en aangepast naaigerief koop je aan in de winkel met 10% korting. Klein materieel kan je van ons gebruiken. Je mag je eigen naaimachine meebrengen, als je die hebt, of je gebruikt er één van ons. Je wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: samen ontdekken of dit je nieuwe hobby kan worden in een gezellige en ongedwongen sfeer! De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Rugzak in klein of groot formaat

Je eigen toffe rugzak maken in groot of kinderformaat, aan jou de keuze. Kies je eigen stofje en maak een gepersonaliseerde, unieke rugzak. Voor jezelf of als origineel, persoonlijk cadeautje. Wij begeleiden je stap voor stap gedurende twee lessen van vier uur.

Deze workshop gaat door op dinsdagavond 19 en 26 november van 18.00 tot 22.00 uur. Je betaalt 50 euro. Enige ervaring met een naaimachine is vereist. Stof en aangepast naaigerief koop je aan in de winkel met 10% korting. Klein materieel kan je van ons gebruiken. Je mag je eigen naaimachine meebrengen, als je wil, of je gebruikt er één van ons. Jullie worden in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: jullie maken een uniek stuk voor jezelf of als cadeautje. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Haak je Herfstbeestje

Nieuw bij Studio Basil: een workshop haken! We leren je in twee lessen de basis van het haken of helpen je verder aan de hand van iets meer ingewikkelde steken of samenstellingen… Een workshop op verschillende niveaus dus… Je kiest tussen een cactus (niveau 1), een walvis (niveau 2) of een egeltje (niveau 3). Je kan jouw creatie afwerken als speldenkussen of als miniknuffel, dat kies je zelf.

Kom jouw exemplaar maken op dinsdag 22 en 29 oktober van 18.00 tot 22.00 uur. Kostprijs is 50 euro. Ervaring is niet vereist. Haaknaalden koop je aan bij Studio Basil aan 10% korting of breng je zelf mee. Garen koop je aan bij Studio Basil aan 10% korting. Vulling naar keuze en veiligheidsoogjes zijn inbegrepen in de prijs. Je wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: Gezellig samen een poezelig resultaat in elkaar haken! De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.

Kinderworkshop turnzakje

Is jouw kleine engel ook zo creatief? Misschien is een Studio Basil kinderworkshop wel iets voor hem/haar… We hebben er een nieuwe ingepland op woensdag 13 november. We maken samen een leuk turn-/zwem-/lunchzakje. De kinderworkshop duurt vier uur (13.00-17.00 uur). Je mag als ouder meevolgen, maar dat is zeker geen must. We omringen jouw spruit met de beste zorgen!

Voor de workshop vragen we 25 euro. Stof en aangepast naaigerief kom je samen kiezen in de winkel en koop je aan met 10% korting.  Je mag je eigen naaimachine meegeven of er kan gebruik gemaakt worden van één van de onze.  Je lieveling wordt in de watten gelegd met een drankje en wat huisbereid lekkers. Maar vooral: we makken er een leuke, originele en creatieve namiddag van met een tof resultaat om mee naar huis te nemen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij… Inschrijven kan in de winkel of via mail.